fbpx

επιπλα Θεσσαλονικη

Σε ένα μικρό χώρο, μετράνε τα πάντα

 

"Σε ένα μικρό χώρο, "μετράνε τα πάντα."

epipla-thessaloniki-dovletouglou-1Αυτή είναι η βασική ιδέα πίσω από αυτό το άρθρο, και το πώς μπορούμε να κάνουμε έναν μικρό χώρο να φανεί μεγαλύτερος. - Με κάποια έξυπνα κόλπα. Στα μικρά δωμάτια αισθανόμαστε κλειστά και άβολα. Ευτυχώς μπορούμε και αξιοποιήσουμε ορισμένες τεχνικές σχεδιασμού που ξεγελούν το μάτι και κάνουν τα δωμάτια μας φαίνεται πολύ μεγαλύτερα και πιο ευρύχωρα. Ορισμένες λύσεις για μικρούς χώρους, που μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο στο σπίτι σας να φανεί μεγαλύτερο είναι οι τεχνικές χρώματος, έπιπλα ειδικής παραγγελίας, και ο φωτισμός όπου μπορεί να δώσει την έμφαση του χώρου. Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που θα παρουσιαστούν σε αυτό το άρθρο.
Θα μάθετε πώς να χρησιμοποιήσετε κάποιες τεχνικές έτσι ώστε να κάνουν τον χώρο σας να φανεί μεγαλύτερος.
Χρώματα στο χρώμα της κρέμας και παγωμένα μπλε είναι μόνο ένας από τους καλύτερους συνδυασμούς χρωμάτων που μπορεί να μεταμορφώσει ένα μικρό δωμάτιο σε ένα μεγαλύτερο χώρο καθιστικού.
Είναι όλα σχετικά με την ψευδαίσθηση.
Τα ανοιχτά χρώματα κάνουν το χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος και φωτεινότερος. Τα φωτεινά και έντονα χρώματα στους τοίχους κάνουν τον χώρο να φανεί ανοικτός και ευάερος.
Τώρα, το φυσικό φως είναι αυτό το οποίο θα βοηθήσει να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα. Τα σκοτεινά χρώματα απορροφούν το φως, και κάνουν τον χώρο να φανεί μικρότερος.
Για βέλτιστο αποτέλεσμα, επιλέξτε απαλές αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, και να θυμάστε πάντα ότι οι πιο φωτεινοί χώροι φαίνονται μεγαλύτεροι και πιο ελκυστικοί.
Μπορείτε να βάψετε τους τοίχους φωτεινούς και να χρησιμοποιήσετε τα σκούρα χρώματα για τα τελειώματα όπως στις ακμές των τοίχων αλλά και τα σπασίματα.epipla-thessaloniki-dovletouglou-2
Κάνετε ζωγραφική τοίχου όχι σε μεγάλες επιφάνειες από ένα λίγο πιο σκούρο χρώμα των τοίχων με καλούπια από χαρτόνι με παραστάσεις από φυτά, διακοσμητικά αντικείμενα (βάζα, καλόγερους κ.α.) Με αυτόν τον τρόπο κάνετε τον τοίχο να φαίνεται πιο πίσω, κάνοντας το σαλόνι σας μεγαλύτερο.
Μερικές φορές τα έπιπλα μπορεί να καταλαμβάνουν πολύ χώρο.
Για να αποφευχθεί αυτό κρατείστε μερικές χρήσιμες συμβουλές:
Χρησιμοποιείστε έπιπλα πολλαπλών λειτουργιών όπως ένα σκαμπό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τραπεζάκι του καφέ, καναπέδες κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο ή και συρτάρια για αποθήκευση, αναδιπλούμενα τραπεζάκια, επεκτεινόμενα τραπέζια κ.α.
Τοποθετείστε τα έπιπλα με μεγάλους όγκους στους μεγαλύτερους τοίχους ώστε να δημιουργείται ανοιχτός χώρος στην μέση.
Το στυλ των επίπλων πρέπει να είναι λιτό και απέριττο με καθαρές γραμμές.
Η κλίμακα για τα έπιπλα πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος του δωματίου και να μην μπλοκάρει το περπάτημα στις προσβάσεις και τις διόδους.
Με μεγάλα έπιπλα και αξεσουάρ εμποδίζετε τη θέα προς τα έξω ώστε να ανοίξει ο χώρος. Το δωμάτιο θα φαίνεται περιορισμένο.
Με την τοποθέτηση των επίπλων μακριά από τους διαδρόμους, θα ανοίξει ο χώρος και θα αισθανθείτε το σπίτι μεγαλύτερο. Εάν μπορείτε να δείτε το δάπεδο, το δωμάτιο θα φαίνεται μεγαλύτερο.
Έχοντας μεγάλου μεγέθους καναπέδες ή πάρα πολλά έπιπλα θα κάνουν το σαλόνι να φαίνεται μικρότερο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να έχετε τουλάχιστον κάποια από τα κομμάτια επίπλων στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους. Ακόμα και τα μεγαλύτερα αντικείμενα όπως επιδαπέδια φωτιστικά, πολυθρόνες και μπουφέδες θα συνδυασθούν μέσα στο δωμάτιο και θα το διευρύνουν. Ρυθμίστε τα έπιπλά σας σε μια γωνία αποτελεσματική, επειδή η μεγαλύτερη ευθεία γραμμή σε οποιοδήποτε δωμάτιο είναι σα να κόβει τον χώρο στη μέση. Όταν τοποθετείτε τα έπιπλά σας σε μια γωνία, οδηγεί το μάτι κατά μήκος της μεγαλύτερης απόστασης, παρά στη μικρότερη. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, παίρνετε συχνά κάποιον επιπλέον αποθηκευτικό χώρο σε γωνίες! Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ των επίπλων σας.
Επιλέξτε έναν καναπέ και καρέκλες με όπου εκτίθενται τα πόδια. Ένας γυάλινος μπουφές ή ένα γυάλινο τραπέζι, θα συνεχίζει να διατηρεί την εμφάνιση ενός ανοικτού και ελεύθερου χώρου.
Αυτό επιτρέπει στο φως να φιλτράρεται κάτω από τα έπιπλα, κάνοντας το χώρο να εμφανιστεί αέρινος.
Ο φωτισμός είναι βασικό στοιχείο για το άνοιγμα ενός χώρου.
Αφήστε το φως μέσα στο δωμάτιο επίσης. Επιλέξτε πάντα μα πάντα τρόπους που θα αφήσουν τη φυσική ροή του φωτός μέσα στο δωμάτιο, θα εκπλαγείτε με το πόσο αυτό θα ανοίξει το δωμάτιο και θα φανεί μεγαλύτερο.
Αν δεν έχετε πολύ φυσικό φως, μπορείτε να προσθέσετε περιμετρικό φωτισμό. Θα εκπλαγείτε και πάλι με το πόσο αυτή η συμβουλή μας μπορεί να κάνει την μεγάλη διαφορά.
Εάν έχετε πρόσβαση σε φυσικό φως φέρτε το στο σπίτι σας μέσα από τα παράθυρα. Οι ψηλοί υαλοπίνακες για τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα λειτουργούν καλύτερα. Έχοντας ένα μεγάλο παράθυρο ή μια πόρτα μπορούν να κάνουν έναν χώρο να φανεί μεγαλύτερος, διότι ένα εμπόδιο μεταξύ των επισκεπτών και του "έξω", έχει αφαιρεθεί.
Αντί να βλέπουνε την διάσταση των τοίχων, οι επισκέπτες βλέπουν μια επεκτατική θέα. Αν η θέα είναι κακή χρησιμοποιείστε κρεμαστά φυτά και γλάστρες με τα λουλούδια κοντά σε παράθυρα.

epipla-thessaloniki-dovletouglou-3

Μην κρεμάτε στους τοίχους σας πολλές φωτογραφίες.
Ένας μεγάλος πίνακας λειτουργεί καλύτερα από μια ομάδα μικρών έργων ζωγραφικής ή φωτογραφιών. Εάν υπάρχουν πολλά κρεμασμένα αντικείμενα, όλα αυτά φωνάζουν για την προσοχή σας και κάνουν τον χώρο να φανεί πολυάσχολος και γεμάτος.
Κατά τη διακόσμηση ενός μικρού δωματίου, δημιουργήστε έναν κομβικό σημείο, μια περιοχή ή χαρακτηριστικό που θα τραβήξει το μάτι. Στην τραπεζαρία, το σημείο εστίασης θα είναι πιθανώς το τραπέζι. Στην κρεβατοκάμαρα, θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να είναι στο κρεβάτι.
Βεβαιωθείτε ότι το κομβικό σημείο είναι το αστέρι του δωματίου. Τοποθετείστε μεγάλα χαλιά για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του περισσότερου χώρου.
Οι καθρέπτες θα να κάνουν το χώρο σας να φανεί μεγαλύτερος.
Χρησιμοποιήστε ένα κομβικό σημείο με γωνία στους καθρέφτες σας προς την κατεύθυνση αυτή, η οποία θα δώσει την ψευδαίσθηση του βάθους.
Οι καθρέφτες αντανακλούν επίσης τόσο φυσικό και τεχνητό φως για να κάνουν ένα καλύτερο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Θα μοιράσουμε το φως βαθιά μέσα στο δωμάτιο, κάνοντάς το να φαίνεται μεγαλύτερο. Ο καθρέπτης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός κοντά σε ένα παράθυρο έτσι ώστε να αντανακλάται ο έξω χώρος. Οι καθρέφτες στους τοίχους και τα τραπέζια από γυαλί, θα κάνουν το χώρο να φανεί σαν να υπάρχει μια πιο ανοικτή ροή σε αυτόν.

πακέτα επίπλων έπιπλα σαλονιού τραπεζαρίες μπουφέδες ντουλάπες παιδικά έπιπλα έπιπλα εξωτερικού χώρου